Väskmode

En accessoar som alltid är i ropet, som aldrig kallnar eller går ur tiden, är väskan. En väska passar för alla tillfällen, på stan, till jobbet eller för en festkväll på krogen.

Vi tänkte ge lite snabba tips på vilka trender det är för väskan sommaren 2016.

För honom

Väskan är en accessoar som kommit allt mer även för män och det är idag en ovanlighet att inte en man har ett par väskor hemma som accessoar till sin övriga outfit. För männen är det lite större väskor, ryggsäckar och skinnväskor som är helt rätt för i sommar. Och det finns ett stort utbud att välja på. vi har tagit ut några punkter att hålla sig till för att vara extra trendig i sommar.

manligt streetsnyggt

  • Ryggsäcken: En av de hetaste trenderna för i sommar är ryggsäcken. Här är det två stilar som framförallt sticker ut. Antingen den klassiska tygryggsäcken i stil med den klassiska ”kånken”, eller en mer stilren ryggsäck i skinn. 
  • Skinn: Ett material som används flitigt i sommar är skinn. Väskan ska utstråla exklusivitet och gärna lite ”kontorskänsla”. En klassisk datorväska eller portfölj i skinn är helt rätt. Gärna i mjuka färger som svart eller brun.
  • På stan: Tidigare har mannen oftast använt väska till jobbet eller till träning. Nu är det helt rätt även med en snygg väska på stan. Satsa på en lite större väska, i skinn, med bredare band att ha över axeln. Väskan ska gärna vara ganska rak i formerna med stilrena detaljer.

För henne

En kvinna kan aldrig ha för många väskor. Man kan minst ha en väska för varje outfit man väljer. En praktisk datorväska att använda till jobbet kan vara lika snygg att bära på shoppingturen på stan.  För sommaren 2016 finns några riktlinjer att gå efter, oavsett om du vill satsa på en tidlös väska a la Mulberry eller en mer modern väska från Nelly.

röd skinnväska

  • Färg:  Genom att sätta lite färg på väskan kan du bära den som en accessoar som sticker ut till din vanliga outfit. De hetaste färgerna för i sommar är turkos, senapsgul och röd. Väskan ska gärna vara i skinn för att se mer exklusiv ut.
  • Till vardags: En vardagsväska är ett måste i allas garderob och i sommar är det klassiska svarta väskor som gäller. Satsa gärna på en lite mindre modell och gärna som har detaljer i metall. Kedjor och snygga märken i metall är helt rätt.
  • Till fest: Även här är det färger och material som utmärker sig. Satsa på en väska i skinn om du vill vara säker. Den håller längre över tid och utger en känsla av lyx. Den allra hetaste färgen för i sommar när du ska på festen är rött. En röd skinnväska, gärna med några metalldetaljer på.

Så har du inte dessa väskor hemma är det god tid att investera i ett par nya, allt för att passa in i modesommaren 2016.