Välj rätt accessoarer till dina kläder

Accessoarerna är något av pricken över i:et när det kommer till en komplett outfit. Vill du vara säker på att du väljer rätt kan det vara bra att stanna upp ett ögonblick och testa några olika alternativ. Här delar vi med oss av några tips kring just detta.

Utgå först från stilen

Nästan oavsett hur du klätt dig kan du säkert komma på ett par nyckelord som beskriver din outfit. Dessa ord kan sedan hjälpa dig välja accessoarer som förmedlar samma eller liknande budskap. Letar du exempelvis accessoarer till en stilren aftonklänning kommer något som ett pärlhalsband vara ett utmärkt alternativ. Detta är en bra utgångspunkt, men det finns fler knep som kan hjälpa dig hitta rätt.

Tänk på vad som är iögonfallande

Varje outfit bör ha något som drar till sig blicken. Men det gäller också att inte ha för många delar som kämpar om uppmärksamheten. Har du till exempel valt riktigt färggranna kläder med starka mönster kommer du inte nödvändigtvis göra dig själv en tjänst genom att välja accessoarer som kan sägas göra desamma. Några mer neutrala accessoarer, eller bara sådana som passar in med kläderna utan att tävla om vad blicken går till först är ofta bättre val.

Välj inte för många stora accessoarer

När du letar upp accessoarer till en outfit kan du säkert hitta mer än en. Även om det bara handlar om ett par örhängen och ett halsband har du tekniskt sett två accessoarer redan där. Och vid detta val är det bäst att inte välja allt för många stora accessoarer samtidigt. Speciellt inte om de kommer att sitta ganska nära varandra. Ett par stora örhängen och ett stort halsband kan lätt vara något för mycket. Men ett par stora örhängen och ett stort armband kan fungera betydligt bättre.