Vad ska du köpa online och inte?

När det kommer till nätshopping kan du hitta nästan allt. Men en del saker är mindre lämpade att köpa online, medan andra passar perfekt. Den här listan kan bli väldigt lång så vi har plockat fram de bästa sakerna att köpa online eller direkt i butik.

Smycken – online

Smycken är lätta, frakten blir bara standard eller helt gratis. Du kan få en bra överblick över smycket och behöver inte fundera på om du kommer att få en annan uppfattning när du har det i handen. Utbudet är helt klart större och mer varierat på nätet. Så länge du vet din ringstorlek kan du till och med köpa dem online och vara säker på att de passar.

Marksten – butik

Här är det främst frakten som förstör möjligheten med att shoppa online. Marksten är tungt och du behöver flera pall för att stenbelägga en uppfart eller gångstigar på tomten. Ska stenen fraktas långt är det inte bra ur ett miljöperspektiv heller.

Kläder – butik

Fastän utbudet är enormt på nätet och priserna kan var skrattretande billiga rekommenderar vi ändå att du köper kläder i butik. Du vill kunna prova plagget innan du köper och när du handlar online är det många väntetider från att du beställt, tills du provat och märker att du behöver skicka tillbaka och byta storlek. Det är också svårt att se och få en känsla för materialet när du bara ser det på en skärm.

Elektronik – online

Radio, vattenkokare, pc och hörlurar… saker som du hittar på nätet till bättre pris. Samma modeller som finns i butik kan du köpa med stor rabatt online. Just storlek är inte ett sådant bekymmer när det kommer till elektronikprylar, du kan hitta måtten på hemsida. Utseendet är densamma, du vet alltså vad du får.