Sommar och keps, kan det bli härligare?

När sommaren kommer gäller det att hålla huvudet kallt och samtidigt klä sig snyggt. Därför är det viktigt att hitta rätt keps eller kepsar inför sommaren. Inte nog med att kepsar är snygga, de är även praktiska på många sätt.

Kepsen genom tiderna

Kepsar har varit med oss länge, historiker uppskattar att den första kepsen tillverkades runt 3200 före Kristus. Det är dock under de senaste 200 åren den har stigit stadigt i popularitet år efter år. Kepsen har hjälp toppidrottsmän inom bland annat golf och baseboll att hålla solen borta från ögonen, medan den samtidigt låtit dem se snygga och moderiktiga ut.

Skydda dig mot solen

När den starka solen tittar fram under sommaren kan det vara skönt att inte behöva tänka på solkräm i ansiktet. Kepsens långa skärm ger dig dels ett naturligt skydd mot solens bländande ljus i ögonen, men också ett skydd mot solens elaka UV-strålar. Därför rekommenderar sjukvården att du använder keps, vilket även är ett bra tips för de minsta.

Hitta rätt keps för dig

Kepsar kommer i alla olika material, färger, mönster och former du kan tänka dig. Kolla in dessa för att hitta din favorit. Kom ihåg att ta din tid för att hitta en keps som passar just dig.