Roligt och nyttigt med mobilen

3418882-mobile-phone-apps-applications-on-smartphone

Mobilen är mer än bara en snygg accessoar. Den kan användas till många roliga saker, mer än bara att kolla Facebook och lägga upp några bilder på Instagram.

Roligt – spela spel

Det finns så många mobilspel där ute, det är dags att prova på en del. Ett av de senaste är Fallout Shelter, ett litet spel som kom ut på marknaden under sommaren. Det finns till både iPhone och Androidtelefoner. Spelet sätter dig som ”the Overseer” eller övervakare över en stor, underjordisk bunker. Det är ditt jobb att sköta bunkern, få folk nöjda och locka till mer personer till bunkerns alla rum.

Nyttigt – som träningsredskap

Nu menar vi inte att du ska använda mobilen för att att träna biceps, eller så. Det finns bra appar som kan hjälpa dig att nå dina egna träningsmål. Det finns appar där du kan logga vad du äter och få svar på ungefär hur många kalorier du ätit under dagen. Sedan finns den alltid populära appen Runkeeper som håller koll på dina promenad- och joggningsrundor. Den ger mycket information om vart du har gått, medelhastighet, tid, sträcka och annat.

Du kan också skaffa appar som lägger upp ett träningsschema åt dig. Med ett schema är det lättare att hålla koll på när man ska kondition- eller styrketräna och hur många repetitioner man ska göra av varje. Om du använder dig av ett program som inte kräver några verktyg, så har du plötsligt chansen att träna vart du än befinner dig.