iPad, en minidator för den moderna människan

På senare år har fler valt att skaffa en surfplatta som ett komplement till datorn och telefonen. Surfplattan dyker upp på både arbetsplatser, i skolor och i hemmen. Vissa skolor ger även eleverna från och med en viss årskurs en egen surfplatta att använda i undervisningen.

Inte så konstigt kanske, för med de plattor som finns i dag kan man göra det mesta och skillnaden i upplösning, hastighet och batteritid är avsevärd i jämförelse med de första som kom ut på marknaden. Den surfplatta som benämns iPad lanserades av Apple i dess första generation under 2010 och sedan dess har den blivit både mindre och lättare. Mer om senaste iPad finns att läsa om på Apple.com.

Vissa gillar att använda surfplattan under resor för att kunna se på film, fota med, kolla mail och surfa på nätet med. Det är betydligt smidigare att sitta på tåget eller flyget med en surfplatta som enkelt tas upp och läggs ner i väskan än att starta upp en dator. Man kan också titta på favoritavsnitt från sin favoritserie på tv, eller bara som hastigast läsa igenom jobbdokument inför ett möte.

En surfplatta klarar i dag nästan lika mycket som en dator och är dessutom snabb. Med kamerafunktionen kan man fota bilder som ser ut som om de är tagna med en kamera. Lägger man till ett tangentbord och en hållare, ser surfplattan nästan ut som en minidator, men samtidigt har man friheten att alltid kunna ta loss den och spara plats. På iphonebutiken.se finns ett rikt urval av både hållare, tangentbord och annat till din iPad.