Härliga badmodet

Äntligen är sommaren här. Något vi svenskar älskar att göra under den varmare årstiden är att bada. Det gäller både vid våra egna stränder och när vi är ute och reser i till exempel Medelhavsländerna eller Karibien. För den som badar mycket är naturligtvis badkläderna bland sommarens viktigaste plagg. Helst vill vi ha minst två omgångar så att det alltid finns en torr uppsättning att byta till.

Hållbara val genomsyrar

Precis som allt mode idag går även badmodet i riktning hållbarhet. Välj gärna stilrena modeller av hög kvalitet som du kan ha i flera säsonger utan att tröttna eller att de slits ut. På herrsidan är byxornas passform viktig med fokus på funktion och små detaljer som val av material samt fickornas och linningens utformning. Färgskalan går ofta i nyanser av blått, svart och vitt eller diskreta ränder av dessa.

Retro och grafiskt

För årets dammode går det att urskilja några stilbildande trender. Den största är antagligen retrolooken med inspiration från 1990-talet, höga midjor och BH med bygel. Även grafiska element och assymetrisk skärning finns där som också fungerar bra på after beachen. Numera kan du hitta ett stort utbud av badmode även online till exempel hos butiken Decisive som fokuserar på ett noga utvalt herrsortiment med möjlighet att sätta en personlig touch.