Årets smyckestrend – tidlösa smycken

I år är de klassiska smyckena tillbaka i blickfånget – vackra bassmycken med arbetade detaljer, som andas stil och klass. De enkla linjerna, förstklassiga kvalitetsmaterial, smakfullt samspel med hår, kläder och accessoarer, är detaljer som alltid kommer att göra vissa smycken tidlöst eleganta. Det är smycken som passar utmärkt till en enklare outfit och lyfter den till nya höjder.

Vad kan vara vackrare än naturens sirliga former? Tunna länkar som draperar sig lätt kring fotleden eller handleden ger ett intryck av skönhet, ja, nästan älvlik glittrande magi.

Bland berlocker och ringar ser vi större blänkande stenar, svala droppar, den ljuva konturen av en fågel, blomma eller ett blad. Det andas gracil lätthet.

Till stilen hör mindre, ofta släta örhängen: runda eller droppformade pärlor, en sten i vacker infattning.
Ringarna kan hålla enkelt formspråk och ändå ta ut svängarna: både klackringar och stora stenar kräver sin framträdande plats, utan att ge avkall på stil.

Broscherna är tillbaka. Ett smycke till översta knappen i blusen, eller på bröstet ger ett lyft. Tänk gärna blomma, fågel eller fjäril här.

Silver är alltid rätt, och kan ta den form modet söker. Här finns det rena och enkla, det släta och det naturligt eleganta. Det finns många moderna klassiker här: silverlänken runt fotleden, släta ringar, även fjärilsformen dyker upp. Läckra silversmycken i god kvalitet hittar du hos Mila Silver i Båstad .

Enligt Aurum Forum kommer vi i år att se utsökta, diskreta smycken som kan bäras ensamma, eller kompletteras med andra smycken för mer personliga, extravaganta uttryck. Smycken som kompletterar såväl kostymen som festblåsan till perfektion. Smycken som kan bäras nonchalant till jeans lika gärna som de kan höja den ljuva sommarklänningen till en ny nivå.